Over ons

 


Over ons


Gezond en lekker brood voor iedereen!


Kees, Hélène, en hun zoon Tijs, zijn de 2e en 3e generatie die het fantastisch mooie familiebedrijf, in 1961 opgericht door (o)pa Leo Geerts, mogen leiden. Bakkerij Leo Geerts is een ambachtelijke, maar tegelijkertijd ook moderne, bakker uit Biezenmortel. 


Tijs en zijn ouders respecteren het verleden, maar blijven ook zeker bij de tijd. Zij volgen de trends en ontwikkelingen op de voet zoals (o)pa Leo het hen heeft geleerd. Zo was (o)pa de eerste in de regio met gesneden brood. Vandaag de dag is Bakkerij Leo Geerts de eerste in Nederland die het is gelukt om al het brood lactose-vrij te maken in combinatie met het laagste zoutgehalte van Nederland, zonder zoutvervanger. Dit alles zonder in te leveren op smaak. Regelmatig scoort ons brood als beste van Zuid-Nederland (test uitgevoerd door het Nederlands Bakkerij Centrum) waar we enorm trots op zijn. Bovendien maken we gebruik van plantaardige  gelatine en spelen daarmee in op de, steeds populairder wordende, trend van vegetarisch en vegan eten. Transparant zijn over je producten is bij ons een must. Daarom is volkoren bij ons ook 100% volkoren. Ook verkopen wij diverse soorten echte desembroden.


In de bakkerij en winkels staat een enthousiast team van bijna 40 leden. Dagelijks maken zij, met de beste lokale grondstoffen, heerlijke en mooie producten waar je van gaat watertanden.


Bakkerij Leo Geerts bakt voor de ziekenhuizen in Tilburg en Waalwijk en voor verzorgingstehuizen, horeca en anderen in de regio en zelfs hotels door heel Nederland. Daarnaast hebben we 5 eigen winkels in Biezenmortel, Udenhout, Berkel-Enschot, Loon op Zand en Sprang-Capelle.


Komt u ook gezellig langs en laat u zich verassen in onze sfeervolle winkels?


Geschiedenis


Winkel Biezenmortel en bakkerij


De bakkerij met winkel is geopend in 1961 door Leo en Marietje Geerts. Deze winkel is 2 ochtenden per week geopend en ademt, mede door een nieuwe styling in 2020, nostalgie en ambacht uit.


De bakkerij is gelegen achter de winkel en is voorzien van de meest moderne machines om het werk zo goed en duurzaam mogelijk uit te voeren.


Winkel Udenhout


In mei 2009 is deze winkel geopend door Tijs. Na een uitgebreide verbouwing in 2011 is het assortiment van deze winkel flink uitgebreid. U kunt hier sindsdien ook terecht voor verschillende delicatessen, zoals Hollandse en buitenlandse kazen, wijnen, nootjes en diverse lekkere salades. Ook hebben we dagelijks heerlijke, vers belegde broodjes.


Winkel Berkel-Enschot


Na ruim 6 jaar gevestigd te zijn geweest in winkelcentrum Eikenbosch, zijn we begin 2020 verhuisd naar onze nieuwe winkel in winkelcentrum Koningsoord. Het ambacht en de liefde voor het product staan centraal in deze winkel. We maken regelmatig producten waar u bij staat, zoals aardbeienvlaaitjes (in het seizoen), eierkoeken en allerlei anderen verse koeken. Ook vindt u hier meerdere soorten desembroden.


Winkel Loon op Zand


In juni 2017 is onze winkel aan het Oranjeplein in Loon op Zand geopend. Sinds april 2019 kunt u in deze winkel ook terecht voor delicatessen, zoals binnen- en buitenlandse kazen, wijnen, salades en vers gebrande nootjes. Ook voor leuke cadeaupakketten, gemaakt met onder andere lokale specialiteiten, zoals kaas van de Duinboeren, bent u hier aan het juiste adres.


Winkel Sprang-Capelle


Sinds april 2021 zijn we tevens gevestigd aan het Raadhuisplein in Sprang-Capelle. Dagelijks waait er een geur van vers gebakken brood over het plein omdat hier enorm veel gebakken wordt. In deze winkel maakt u een reis langs diverse eetmomenten van ontbijt tot borrel en van tussendoortje tot het diner.


 


Onze vaste gasten hebben een streepje voor!


Wij belonen graag onze vaste gasten met iets extra’s.


Daarom kunt u sparen voor gratis lekkere producten, door middel van ‘Piggy-sparen’.  U spaart gemakkelijk via een app of een pasje. Het voordeel is dat u dezelfde app of pasje kunt gebruiken bij ruim 5.000 ondernemingen in Nederland. U heeft al bij 50 punten voordeel en u kunt heel eenvoudig uw gespaarde punten en beloningen digitaal inzien.


Extra leuk is dat u met uw verjaardag iets leuks krijgt van ons. 


Duurzaam en verantwoord


Bakkerij Leo Geerts heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Enkele voorbeelden hiervan zijn:


- Wij maken ons streekappeltaartje van appels uit Waspik, welke worden geschild door mensen met andere talenten. Bovendien rijden wij hiervoor geen extra kilometers;


- Wij gebruiken lokale aardbeien die ‘on the way to planet-proof’ geteeld worden;


- We verkopen sinds kort ook circulair gebak, de ‘Haagse Spie’;


- We maken gebruik van led-verlichting in onze winkels en in de bakkerij;


- Ons wagenpark is, waar mogelijk, de beste optie voor het milieu in zijn klasse;


- We doen mee aan ‘Too good to go’ om voedselverspilling tegen te gaan, hiermee redden we maandelijks zo’n 300 maaltijden;


- We verstrekken regelmatig overgebleven brood aan voedselbanken in de regio;


- Wij zijn een erkend leerbedrijf voor stagiaires van de bakkersopleidingen, zodat dit fantastische vak niet verloren gaat in de toekomst;


Daarnaast zijn wij een lokale bakker en doen graag iets terug voor de gemeenschap. Zo zijn we onder andere hoofdsponsor van VCB (Voetbalclub Biezenmortel) en een aantal andere (sport)clubs.


Met verse groet,


Team Leo Geerts

Evers-Geerts B.V.


Capucijnenstraat 25
5074 PE  BIEZENMORTEL

Heeft u vragen?
Bel 013-5111458 of stuur ons een e-mail of bericht.

Uiterste besteltijd
U KUNT VANDAAG TOT 13.00 UUR UW BESTELLING PLAATSEN VOOR MORGEN

Veilig betalen
iDeal